User talk:Joachim

From andLinux

Revision as of 18:11, 29 March 2008 by Kai (Talk | contribs)
Jump to: navigation, search

Hi.

I believe you ought to start with Help:Contents if you are going to welcome users with it ;). Maybe you should link make links to the main page or move the FAQ here.

BTW, Why does andLinux use HDD so much (4GB seems to be not enough to start it)? Would it help if would change the amount of RAM used for andLinux?

Oh, could you consider changing andLinux:Copyrights to dual-licence GFDL and CC-BY-SA?

Nux 13:13, 27 March 2008 (UTC)


Hi, from me too.

I'd like to see a page where we can add questions and see answers added too, so that it evolves into a FAQ. Can I add such a page, or is there any special policy what is expected from the users of the wiki what they are allowed to do and what is not wanted?

My expierience with andLinux (which I just installed in the RC6 KDE version on my Vista 32 bit Sony Notebook, as a service, using a file share/samba) is that it installs nicely and also starts well (both your part, it seems). I also see the little K-Menu button near the clock at the right bottom and when I click on it, I can see the menu.

However, whichever menu item I click, I get an error message that it can't connect to 192.168.11.150:81 (Same when I direct start start the exe files in c:\Program Files\andLinux\Launcher ). I opened port 81 in my (standard vista) firewall but that did not help. I additionaly also excluded TAP-Colinux from the firewall - Vista warned against it- but again this did not help. I even disabled the vista Firewall completly. Again it did not help. So the problem seems not to be a firewall issue.

Instead, when I issue a "ipfonfig /all" on the windows cmd line, I see all kind of ipadresses (including 4 "tunel adapter" 6, 9, 18 and 20, which were not present before teh instalation of addlinux, I think), but none of these are in the 192.168.11.* range (2 are in the 192.168.172.* range). So this looks to me as if the ipadress 192.168.11.150, to which addLinux wants to connect, is simply not present on my notebook. But the addLinux services are running in the background.

So, in this stage, it is unusable (However, I hope that I only overlookled something simple).

[Feel free to move this to a better suited page] Kai 16:17, 29 March 2008 (UTC)

Seen a page that contains spam or objectionable material? Please report the link and/or login of the author to david @ andLinux . org (remove spaces)